Neden Kalsiyum Kum?
Kumsalı olmayan, taşlı ve çakıllı kıyı bölgelerinde faaliyet gösteren otel, tatil köyü, beach gibi işletmeler müşterilerine temiz konforlu bir plaj alanı oluşturmak için çeşitli çalışmalar yürütmektedir.
Bu çalışmalar sırasında maliyeti ve ulaşılabilirliği açısından silis ve kuvars yoğunluklu sağlığa, deniz içi ve çevresindeki doğal yaşama tamamen zararlı ürünler kullanılmaktadır.
Silis ve Kuvars yapıları gereği yüksek sertlikte, kristalize malzemelerdir. İnsan vücuduna alınmaları halinde vücut tarafından sindirilemezler. Vücutta barınmaya devam ederler ve zaman içinde hastalıklı hücrelere dönüşmeye başlarlar. Bu dönüşüm sonucu silikozis adı verilen hastalık baş gösterir.
Silikozis, silika olarak bilinen kristal yapıdaki silis ve kuvars taneciklerinin vücuda alınması ile gelişen bir akciğer hastalığıdır. Kuvars, trimidit ve kristobalit silikanın en yaygın kristal formlarıdır.
Silikozis, kristal yapıdaki silika tozlarının solunması, akciğerde birikmesi ve bu tozlara karşı oluşan reaksiyon sonucu akciğerde fibrozis gelişimi ile sonuçlanan ölümcül bir hastalıktır.
Bu ürünler insan sağlığının yanında ulusal ve uluslararası kanunlarla koruma altında olan Poseidon Çayırlarının doğal yaşamına zarar vermekte ve yok olmalarına zemin hazırlamaktadır.
Bu alanlarda Kalsiyum Kum kullanımı insan sağlığı, deniz içi ve çevresindeki doğal yaşamın korunması açısından hayati önem taşır.
Kalsiyum Kum’un %99 oranında Kalsiyum Karbonat içerdiği laboratuvar testleri ile sabittir.
Kalsiyum Karbonat özellikle balıklar ve kabuklu canlılar için besin özelliği taşımaktadır. Yapısı gereği uygun boyuttaki tanecikler birbirine yapışmaz ve sıkılaşmaz. Böylece su altındaki bitkilerin rahatlıkla kök salarak büyümesini ve beslenmesini sağlar.
Yüksek oranda Kalsiyum Karbonat içeren Kalsiyum Kum, başta insan sağlığı olmak üzere deniz içi ve çevresindeki tüm yaşam için zararsızdır.
Kalsiyum Kum;
- OHSAS 18001:2007 – İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetimi belgesi,
- ISO 14001:2015 – Çevre Yönetimi belgesi,
- ISO 22000:2005 – Gıda Güvenliği Yönetimi belgesi,
- ISO 9001:2015 – Kalite Yönetimi belgesi,
- HALAL 1500:2012 – Gıda Sertifikası,
- E – 170 Gıda Katkı Maddesi koduna sahiptir.